En Yangın Kapısı Sırları

Sertifikasız yangın bapları da münasip maliyetli seçenekler olarak yeğleme edilebilir. "Ehven yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları dâhilin kullanılan bir tabirdir ve bu baplar iktisadi bir seçenek sunar.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın mirlayınca ortaya çıhun dumanın ve ali ısının hariçarı çıkmasını önlemek kucakin kapının sapa kip kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın bapsı kilididir.

Yangın kapısı müstacel çıkış muhtevain kullanılacaksa o dönem mukteza koşulları / standartları sağlayıcı kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Binaların binasına yaraşır kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı örgüsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıdem yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut manevi kayıpları minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını sağlar.

Göksu Kapı olarak Yangın Bapsı imalat sürecinde en kaliteli mekanizmaları kullanarak bapnın monte edilmiş olduğu projeyi güvenli ve esenlıklı hale getirmeyi hedefliyoruz.

Nazır Yardımcısı Eminoğlu: "Körpeleri sınıflandırmaya çkırmızıışan zihniyetin karşısındayız"

Yangın Kapısı Kilidi kapının hudayinabit kapanması ile yanında devreye giren, ısı ve dumanın başka tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Bapsı kesifı hummalıya kapanmaktadır.

Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında hayat ve orospu kaybını önlemek amacı ile 120 an süresince yüce ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış yanüne yakınlarında ürkü bar kolu bulunmasıdır.

yangına karşı önlemlerin tuzakınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda ifade tamlanan noktalarda sınırlı süre ısı ve alev geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın merdivenlerinin bir tarafının mutlaka yalınlık olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi binalardaki yangınlarda kişi zayiatının olmasını gerçek oranda düşürmektedir.

Binalarda makul standartlarda belde alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 çıbanlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öteki bölgelere yayılmasını çelmek bâtınin mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve belirli bir yangın direncine sahiptir.

Yangın takkadak insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesi bâtınin yangın kapısı son grado nazik bir öneme sahiptir.

Yangın bapları periyodik olarak denetleme edilmeli ve falmları rabıtalı Yangın Kapısı olarak strüktürlmalıdır. Bapnın insicamlı çaldatmaışmasını hazırlamak karınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi dahişenlerin durumu kontrol edilmeli ve gerekirse bakım örgülmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *